Vad menas med konsolidering?

Konsolidering är ett begrepp som kan innebära olika saker. Det kan dels användas för att beskriva ett tillstånd på aktiemarknaden, där en aktie rör sig i sidled, dels inom koncernredovisning, där man syftar på att två eller flera bolag slås ihop till ett företag.

Mer om konsolidering

För dig som önskar mer djupgående information:

 

Vad betyder konsolidering på aktiemarknaden?

När man pratar om konsolidering på aktiemarknaden innebär det att ett aktiekursen i börsnoterat företag rör sig i sidled. Med andra ord rör sig priset varken uppåt eller nedåt utan bibehåller sitt värde. Det finns en mängd olika faktorer som kan leda till en konsolidering på aktiemarknaden, men vanligtvis tyder det på en balans mellan tillgång och efterfrågan.

 

Vad betyder konsolidering av företag?

När man pratar om konsolidering inom näringslivet innebär det att två eller fler företag slås ihop. I samband med detta slås företagens tillgångar och skulder ihop. Det finns många potentiella orsaker till att företag väljer att konsolideras. Många gånger handlar det däremot om att stärka finanserna.

 

Vad betyder konsolidering inom koncernredovisning?

Företag som ingår i en koncern är tvungna att sammanställa så kallade koncernrapporter. Även i dessa sammanhang förekommer begreppet konsolidering. Det innebär i korta drag att finansiella rapporter från moder-/holdingbolag och dotterbolag sammanställs till en gemensam koncernrapport.

peter bergkvist tromb

VÅRA PRODUKTER

Blikk – det enkla affärssystemet

Blikk är ett flexibelt system som hjälper ert företag att minska administrationen, spara tid och öka lönsamheten. Boka demo eller testa gratis i två veckor.

resursplanering

BLOGG

Fördjupa dina kunskaper

Här kan du ta del av nyheter, tips och guider som berör Blikk, men även få inspiration och läsa mer om ämnen som tidrapportering, projekthantering och resursplanering.

redovisningsbranschen trender

GUIDE & FAQ

Lär dig mer om Blikk

Här hittar du både guider och FAQ:er om funktionaliteten i vårt system. Du hittar bland annat information som berör tidrapportering och kvittohantering i Blikk.